نشست چهار کشور عربی به ریاست عربستان درباره ایران/ اختلاف شدید در سنای آمریکا بر سر برنامه هسته ای ایران/ مخالفت مجلس نمایندگان آمریکا با طرح خروج نظامی از سوریه/ درگیری شدید میان پلیس گرجستان و مردم – clobfit


«اوریل هاینز» مدیر اطلاعات ملی آمریکا با «تام کاتن» عضو تندروی کمیته اطلاعات سنای این کشور بر سر اینکه آیا جو بایدن، رئیس‌جمهور کنونی یا دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق آمریکا مقصر پیشرفت‌های هسته‌ای ایران است، جدال کردند.

بر اساس گزارش ها، مدیر اطلاعات ملی آمریکا در جلسه استماع در خصوص تهدیدات جهانی اعلام کرد که تصمیم ایران برای تسریع و افزایش برنامه غنی‌سازی هسته‌ای خود در دوره ترامپ پس از ترور محسن فخری ‌زاده، دانشمند هسته‌ای ایران در نوامبر ۲۰۲۰ اتخاذ شد و به خروج ترامپ از برجام مرتبط بود.

نشست چهار کشور عربی به ریاست عربستان درباره ایران/ اختلاف شدید در سنای آمریکا بر سر برنامه هسته ای ایران/ مخالفت مجلس نمایندگان آمریکا با طرح خروج نظامی از سوریه/ درگیری شدید میان پلیس گرجستان و مردم

در مقابل، تام کاتن سناتور تندروی جمهوریخواه استدلال کرد که اگر جامعه اطلاعاتی آمریکا به نوامبر ۲۰۲۰ به عنوان یک نقطه عطف نگاه می‌کند، بایدن مقصر دستیابی ایران به پیشرفت هسته ای است زیرا جمهوری اسلامی اسلامی به این نتیجه رسیده است که می تواند از رئیس جمهور آمریکا هراسی نداشته باشد.

کاتن این سوال را مطرح کرد که چرا در گزارش جامعه اطلاعاتی آمریکا در ارتباط با چگونگی پیشرفت هسته ای تهران «هیچ اشاره ای به سیاست های دولت بایدن» نشده است.

هاینز به سرعت پاسخ داد که تحلیلگران اطلاعاتی آمریکا، «خروج از برجام» را دلیل واقعی کنار گذاشتن محدودیت های هسته ای از سوی ایران می دانند.

ماریون مایکل راندز، سناتور آمریکایی، از هاینز پرسید که ایران چقدر به سلاح هسته ای نزدیک شده است؟

رئیس اطلاعات ملی آمریکا پاسخ داد: ما همچنان نگران هستیم. در گزارش خود اشاره کرده‌ایم که ایران بدون تصمیم برای ساخت یک سلاح هسته‌ای در حال نزدیک‌ شدن به این سلاح است. آنها به طرز بسیار نگران‌کننده‌ای به این سلاح نزدیک‌تر می‌شوند.

هاینز در بخش دیگری از ادعاهای خود به کمیته اطلاعات سنای آمریکا گفت که ایران، اسرائیل و آمریکا را تهدید می کند.

وی ادعا کرد تهدید ایران در مورد اسرائیل نشات گرفته از موشک ها، پهپادها و حمایت آن از حزب الله و دیگر گروه های وابسته به خود است.

هاینز همچنین مدعی شد: جمهوری اسلامی به دلیل برنامه هسته ای ای خود و اقدامات مستمر در خاورمیانه، هم اسرائیل و هم آمریکا را تهدید کرده است.پ

مخالفت مجلس نمایندگان آمریکا با طرح خروج نظامی از سوریه

باوجود ظاهرسازی مقام‌های آمریکایی در صحبت کردن از لزوم خروج تمام نیروهای بیگانه از سوریه، کنگره آمریکا اما با خروج نظامی از این کشور مخالفت کرد.

 

اعضای مجلس نمایندگان آمریکا بامداد پنجشنبه قطعنامه پیشنهادی دموکرات‌ها که دولت «جو بایدن» رئیس جمهور این کشور را به خارج کردن نظامیان آمریکایی از سوریه در بازه ۱۸۰ روزه ملزم می‌کرد، رد کردند.

نشست چهار کشور عربی به ریاست عربستان درباره ایران/ اختلاف شدید در سنای آمریکا بر سر برنامه هسته ای ایران/ مخالفت مجلس نمایندگان آمریکا با طرح خروج نظامی از سوریه/ درگیری شدید میان پلیس گرجستان و مردم

 

به نوشته رسانه‌های آمریکایی، طی رأی‌گیری که در صحن علنی مجلس نمایندگان آمریکا درباره این طرح برگزار شد، ۱۰۳ نفر به آن رأی موافق و ۳۲۱ نفر به آن رأی مخالف دادند.

 

با رد این طرح، نظامیان آمریکایی همچنان به اشغالگری در شمال و شرق سوریه و همچنین سرقت نفت و منابع طبیعی این کشور ادامه خواهند داد.

 

پیش از این، وزارت خارجه سوریه ضمن محکومیت سفر غیرقانونی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا به شمال شرق این کشور تأکید کرد آمریکا فورا از نقض آشکار و هدفمند حقوق بین‌الملل دست بردارد. 

 

درگیری شدید میان پلیس گرجستان و مردم

 

درگیری میان پلیس گرجستان و معترضان که از روز سه‌شنبه در خیابان‌های تفلیس پایتخت و در مخالفت با یک قانون جنجالی به خیابان‌ها آمده‌اند، شدیدتر شده‌است.

به گزارش شبکه الجزیره، مخالفان دولت گرجستان که به قانون بحث‌برانگیز موسوم به «ماموران خارجی» معترض هستند، شامگاه چهارشنبه در تلاش برای ورود به ساختمان پارلمان این کشور با ماموران پلیس درگیر شدند.

بنابر اعلام رسانه‌ها، درگیری‌ معترضان با پلیس که در دو روز گذشته ادامه داشته است، در ساعات پایانی شب چهارشنبه و به دنبال تلاش معترضان برای ورود به ساختمان پارلمان شدت بیشتری گرفت.

پلیس گرجستان با استفاده از خودروهای آب‌پاش، گاز اشک‌آور و باتوم سعی در متفرق کردن تظاهرکنندگان خشمگین داشت.

نشست چهار کشور عربی به ریاست عربستان درباره ایران/ اختلاف شدید در سنای آمریکا بر سر برنامه هسته ای ایران/ مخالفت مجلس نمایندگان آمریکا با طرح خروج نظامی از سوریه/ درگیری شدید میان پلیس گرجستان و مردم

ویدئوهایی نیز در فضای مجازی منتشر شده است که تلاش معترضان گرجستانی برای شکستن در ورودی ساختمان پارلمان و ورود به آن را نشان می‌دهد. در این ویدئوها نشان داده می‌شود که معترضان به سمت پلیس و پنجره‌های ساختمان پارلمان سنگ و مواد آتش‌زا پرتاب می‌کنند.

اعتراضات از روز سه‌شنبه و با تصویب پیش‌نویس قانونی توسط پارلمان گرجستان آغاز شده است که سازمان‌ها و شرکت‌هایی که بیش از 20 درصد بودجه آنها از خارج از کشور تامین می‌شود را مکلف می‌کند خود را به عنوان عوامل خارجی معرفی و در سامانه‌های مخصوص که تحت نظارت نهاد قضایی این کشور خواهد بود، ثبت کنند.

منتقدان این لایحه را که هنوز به تایید نهایی پارلمان گرجستان نرسیده، «تلاشی برای سرکوب رسانه‌ها و هرگونه مخالفت با دولت» می‌دانند.

این اعتراضات با استقبال کشورهای غربی به ویژه اروپایی‌ها همراه است. پیشتر اتحادیه اروپا مخالفت خود را با تصویب این لایحه اعلام کرده بود.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا این لایحه را در تضاد با آنچه که او ارزش‌های اتحادیه اروپا خوانده، دانسته است.

ادامه عصبانیت آمریکا از پهلوگیری کشتی های جنگی ایران در برزیل

سخنگوی کاخ سفید شامگاه چهارشنبه با حضور در نشست خبری روزانه، به سوالات خبرنگاران و رسانه‌ها درباره مسائل مختلف پاسخ داد.

ژان-پی‌یر در پاسخ به سوالی درباره پهلو گرفتن ناوهای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در برزیل، گفت: «این سوال بارها در این نشست‌های خبری پرسیده شده و ما هم هر دفعه جواب ثابتی را دادیم».

وی در این‌باره توضیح داد: «برزیل یک کشور مستقل است. آنها خودشان درباره اینکه با چه کشوری تعامل کنند، تصمیم می‌گیرند که این شامل ایران هم می‌شود».

 

این مقام آمریکایی سپس به اتهام‌زنی‌های بی‌اساس تکراری علیه ایران پرداخته و اظهار داشت: «اما در ابعاد بزرگتر، این کشتی‌ها ذیل تحریم‌های آمریکا قرار دارند و برای تسهیل فعالیت‌های غیرقانونی استفاده شده‌اند. ما برای کشورهای مرتبط روشن کرده‌ایم که این کشتی‌ها حق پهلو گرفتن در هیچ جایی را ندارند».

طبق این گزارش، ژان-پی‌یر همچنین مدعی شد: «میزبانی کردن از شناورهای ایرانی که متعلق به رژیمی هستند که بی‌رحمانه مردم خود را سرکوب می‌کند، تسلیحات به روسیه می‌دهد تا در جنگ علیه اوکراین استفاده شود و در اشاعه تروریسم و بی‌ثباتی در جهان دخیل است، پیام اشتباهی را می‌فرستد و کاری نادرست است».

وی اما بار دیگر تاکید کرد: «اما برزیل یک کشور مستقل است و حق دارند با هر کشوری که می‌خواهند طبق تصمیم خود، تعامل کنند».