راه حل رژیمی – نان سفید یا نان گندم، کدام بهترین است؟

نان سفید در مقابل نان گندم – اگر می خواهید وزن کم کنید، از خوردن هر دوی آنها دست بکشید

هم گندم و هم نان سفید حاوی آرد تصفیه شده هستند، منبع اصلی کربوهیدرات در رژیم غذایی روزانه ما است.

آمریکایی ها و اروپایی ها برای انواع نان ها ذائقه پیدا کرده اند. صبحانه — نان تست، کلوچه و انواع شیرینی، بیسکویت، دونات. ناهار – ساندویچ، هات داگ و همبرگر، رول با کره. شام–بیسکویت و رول بیشتر. نان برای میان وعده — نان شیرینی، کراکر.

وارد نانوایی شوید و عطر مطبوع نان تازه پخته شده اشتها و جوانه های چشایی ما را تحریک می کند. نان های تازه به سادگی بو و طعم خوبی دارند.

نان هایی که کمتر متراکم و «پردار» هستند تأثیر بدتری بر سطح گلوکز خون دارند. رژیم‌های غذایی غربی که سرشار از نان‌های کرکی آرد سفید کم فیبر هستند، باعث اختلال در تحمل گلوکز، عدم حساسیت به انسولین و اختلالات گوارشی می‌شوند. اگر در مورد کاهش وزن جدی هستید – واقعاً باید مصرف نان خود را کاهش دهید و در نتیجه کالری دریافتی روزانه خود را کاهش دهید.

برای صبحانه، روی غلات سالم مانند جو دوسر با میوه و آجیل، تخم مرغ و گوجه فرنگی تمرکز کنید.

برای ناهار، تا جایی که می توانید از ساندویچ صرف نظر کنید. ماهی سالمون، کلم بروکلی و برنج قهوه ای چطور؟ روی تغییر ذائقه‌تان به سمت غذاهای سالم‌تر کار کنید.

برای شام، چند ثانیه از سبد نان دوری کنید. بهتر است از سبزیجات پخته، برنج قهوه ای، ارزن یا کینوا بیشتر استفاده کنید.

برای میان وعده، کره بادام زمینی طبیعی، میوه خشک (بدون شکر)، سیب یا موز را امتحان کنید.

نه تنها مقدار زیاد نان در رژیم غذایی چاق کننده ما قرار دارد، بلکه می تواند منجر به مشکلات جدی سلامتی شود

نان های موجود در رژیم غذایی ما منبع عظیمی از کربوهیدرات ها هستند که در طول هضم تجزیه می شوند و گلوکز را وارد جریان خون می کنند. برخی از کربوهیدرات ها به سرعت تجزیه می شوند و گلوکز را به سرعت آزاد می کنند. این کربوهیدرات ها دارای شاخص گلیسمی بالایی هستند. کربوهیدرات‌هایی با شاخص گلیسمی پایین‌تر ممکن است منجر به هضم کندتر و کاهش تقاضای انسولین شوند – وضعیت بسیار سالم‌تری.

شاخص گلیسمی نان

اکثر نان ها غذاهایی با گلیسمی پایین نیستند. بهترین نوع نان غلات کامل با حدود 2 گرم فیبر در هر برش است. نان های تهیه شده از آرد درشت تر، پوشش سبوس طبیعی بیشتری را حفظ می کنند. در اینجا شاخص های گلیسمی برای انواع نان ها آورده شده است. (منبع: “انقلاب گلوکز” – توسط: J Brand-Miller PhD) نان باگت فرانسوی بالاترین GI را دارد و پمپرنیکل غلات کامل کمترین را دارد.

  • چاودار تیره، سیاه — 1 تکه، 1.7 اونس. 76
  • چاودار تیره، ساندویچ ژامبون — 1 تکه، 2 اونس 86
  • باگت فرانسوی — 1 اونس. 95
  • بدون گلوتن، ساخته شده با املا — 1 برش 90
  • نان همبرگر، 1 نان بسته بندی شده — 1.5 اونس. 61
  • رول قیصر — 1.2 اونس 73
  • چاودار اغذیه فروشی سبک (آمریکایی) — 1 تکه، 1 اونس. 8
  • نان تست ملبا، 6 عدد — 1 اونس. 70
  • پیتا، گندم کامل، نان 6 1/2 اینچی — 2 اونس. 57
  • پمپ نیکل، غلات کامل — 1 تکه، 1 اونس. 51
  • چاودار، 1 برش — 1 اونس. 65
  • خمیر مایه، 1 برش –.5 اونس. 52
  • سفید، 1 تکه — 1 اونس. 70 (AV)
  • 100٪ گندم کامل آسیاب شده با سنگ — 1 تکه، 1.5 اونس. 53
  • نان – گندم کامل – 1 تکه، 1 اونس. 69 (AV)

پس راه حل رژیمی کدام است – نان سفید یا نان گندم؟

هم نان سفید و هم نان گندم حاوی غلات تصفیه شده هستند. تنها یک امتیاز تفاوت در شاخص گلیسمی نان سفید و نان گندم وجود دارد. مزیت نان سبوس دار است زیرا علاوه بر آرد تصفیه شده، حاوی سبوس و جوانه مغذی نیز می باشد. فیبر بیشتری دریافت می کنید. اصرار بر نان 100٪ گندم کامل؛ یا بهتر از آن، نان پمپرنیکل سبوس دار یا نان چند غلات کامل بخورید.