توصیه های تغذیه ای مهم در نوروز


او کرونا را صدا کرد کوئید 19
علاوه بر ایجاد اختلال در زندگی روزمره بسیاری از مردم در سراسر جهان ، مانع از اجرای مراسم سنتی در برخی از کشورها از جمله ایران می شود. در این زمینه ، مقامات بهداشتی از مردم می خواهند روابط اجتماعی و خویشاوندی را کاهش دهند.

توصیه ما این است که برنامه های سفر و بازدیدهای خود را تا حد امکان به نوروز موکول کنید. اما اگر شما یک گردهمایی کوچک خانوادگی دارید ، توصیه هایی دارید تغذیه از روزهای بعد برای به حداقل رساندن مشکلات ایجاد شده استفاده کنید.

ابتدا غذاهای نوروزی را با مصرف زیاد ارائه می دهیم:

میوه:

میوه از نظر مواد مغذی و طعم متفاوت است ، اما ویژگی های مشترکی نیز دارد:

1. آنها حاوی آنتی اکسیدان های مختلف هستند. آنتی اکسیدان ها موادی هستند که از بیماری ها جلوگیری کرده و رادیکال های آزاد را خنثی کرده و اثرات سن بر بدن را کند می کنند. (اثر ضد پیری)

2. از آنجا که غذاهای این گروه عموماً بدون فرآیند تهیه و پخت مصرف می شوند ، میزان از دست دادن مواد مغذی و آنزیم های مفید آنها بسیار ناچیز است.

3. آنها حاوی انرژی کمی هستند. البته آنها حاوی انرژی هستند و تصور عمومی که “میوه از شما بویی نمی گیرد” اشتباه است و هر 100 گرم میوه مربوط به 5-6 قاشق غذاخوری برنج ، کربوهیدرات و انرژی است.

یادداشت مهم: برخلاف تصور عموم ، میوه های خشک که به دلیل طعم بسیار مورد توجه قرار گرفته اند ، میان وعده یا غذای ناسالم محسوب نمی شوند و بیشتر ویژگی هایی را دارند که برای گروهی از میوه ها شرح داده شده است. با این حال ، توجه به این نکته ضروری است که میوه خشک کالری بیشتری در واحد حجم دارد. بنابراین ، آنها مانند آجیل هستند که اگر بیش از حد آنها را بخورید ، با همه فوایدشان چاق تر است.

آجیل:

آجیل ها به گروه پروتئین ها تعلق دارند. قدرت آجیل در حضور مواد مغذی و ویتامین ها است. این گروه دارای مزایا و معایبی است که به شرح زیر است:

1. کالری بالایی دارند. با استفاده از این گروه از مواد غذایی ، مقدار زیادی کالری برای بدن دریافت می کنید که باید به درستی محاسبه شده و در گروه رژیم غذایی در گروه پروتئین ها قرار گیرد.

2. دارای محتوای سدیم بالایی هستند. اگرچه میزان سدیم موجود در این غذاها به طور طبیعی زیاد نیست ، اما معمولاً در حین آماده سازی نمک به آن اضافه می شود. میزان بالای سدیم برای افراد سالم یا افرادی که فشار خون بالا دارند مناسب نیست.

3. بسیاری از خواص آنها مربوط به چربی های اشباع نشده است ، بنابراین خوردن آجیل مشکلی ایجاد نمی کند. اما روغن ها و چربی ها ، خوب یا بد ، 9 کیلو کالری انرژی در گرم دارند.

4- افزایش عمر مفید می تواند نوع روغن ها را تغییر داده و از خواص تغذیه ای آنها بکاهد.

5- اگر شما از جمله افرادی هستید که در نوروز آجیل های بلند مصرف می کنید ، باید در مصرف سایر غذاهای گروه پروتئین ها ، یعنی گوشت قرمز و سفید ، ماهی ، تخم مرغ و محصولات لبنی دقت کنید.

شیرینی

کسانی که بعد از نوروز اضافه وزن دارند ، شیرینی را بزرگترین مقصر خود می دانند. شیرینی متعلق به گروه غلات است. آرد قنادی نوعی غلات تصفیه شده است که سبوس را از دانه ها برای شکل و طعم بهتر جدا می کند.

از دست دادن سبوس منجر به چندین رویداد مهم در این غذاها شده است:

1. بسیاری از مواد مغذی مانند ویتامین B و آهن در این غذاها از بین می رود.

2. کمبود سبوس باعث افزایش سریع سطح قند خون پس از مصرف این غذاها می شود و در نهایت بعد از مصرف این غذاها در مدت زمان کوتاه احساس گرسنگی خواهید کرد.

3. سبوس آب زیادی را جذب کرده و سرعت حرکت غذا را در دستگاه گوارش افزایش می دهد. حذف سبوس حجم غذا را در معده کاهش می دهد و همچنین سرعت عبور غذا از روده را کاهش می دهد و در نتیجه یبوست ایجاد می شود.

نکات منفی بالا مربوط به آرد تصفیه شده است. حالا فرض کنید می خواهید این آرد شیرینی پزی کنید. حتماً شکر و روغن یا کره و خامه و شیر پرچرب به آن اضافه کنید. از آنجا که این غذاها حاوی هیچ گونه ویتامین یا مواد مغذی نیستند ، مصرف طولانی مدت آنها می تواند باعث شود بدن شما به دلیل کالری دریافتی ویتامین دریافت نکند و از سوء تغذیه رنج ببرد. یکی از عوارض سوء تغذیه از دست دادن اشتها است.

توصیه های تغذیه ای مهم در نوروز:

خوردن حداقل 3 وعده غذایی اصلی در روز (صبحانه ، ناهار و شام) را فراموش نکنید.

– در ایام نوروز ، بهتر است رژیم غذایی را بیشتر از گذشته تنظیم کنید و آجیل و آجیل را به عنوان دهم و به میزان متعادل مصرف کنید. ولی حجم غذا می تواند در هر وعده اصلی گنجانده شود کاهش. او به خصوص یک شام بسیار کوتاه می خواست.


صبحانه این یکی از مهمترین غذاها است که برای سلامتی و رفاه افراد اهمیت ویژه ای دارد. بهتر است افراد در ایام تعطیل زودتر بخوابند تا بتوانند صبح با طراوت از خواب بیدار شده و صبحانه ای کامل شامل نان ، شیر ، پنیر ، گردو و … بخورند بهتر است از مصرف کره ، خامه ، دوغ و تا حد امکان از تخم مرغ ، خیار ، گوجه فرنگی ، میوه ها و آب میوه های طبیعی برای ایجاد رژیم غذایی متنوع صبحانه استفاده کنید.

توت ، کشمش و خرما از جمله میوه ها هستند. اگر شما یکی از افرادی هستید که نمی توانید خوردن میوه در مهمانی ها را از دست بدهید ، توصیه می کنیم این مواد را از صبحانه حذف کنید (خوردن چای نیز ممنوع است)

-به دلیل مصرف زیاد قند در عید ، تا جایی که می توانید مصرف قند خود را با چای محدود کنید.

هرم غذایی مصرف 2-4 واحد میوه در روز را توصیه می کند. در ایام نوروز ، معمولاً به دلیل در دسترس بودن بیشتر میوه ، مصرف آنها در مقادیر زیاد معمولاً بیش از حد زیاد و بیش از حد است. بنابراین ، به ویژه اگر اضافه وزن دارید یا چاق هستید ، مصرف میوه خود را به 2-4 واحد در روز محدود کنید.

– اگر شیرینی می خورید ، باید نسبت نان و برنج را در وعده های غذایی کاهش دهید. در چنین شرایطی ، استفاده از سالاد یا سبزیجات همراه با غذا ممکن است از پرخوری یا سوء تغذیه جلوگیری کرده و علاوه بر این ، احساس سیری را نیز القا کند.

– سهم شیرینی و شکلات خود در روز و تعداد آجیل را تعیین کنید. سهم خود را کنار بگذارید و دیگر درخواست نکنید.

مصرف غذاهای چرب و سرخ کرده را کاهش دهید. غذاهای پخته و خورشتی بیشتری بخورید.

می توانید از کدو ، هویج ، سیب زمینی ، کلم بروکلی و مرغ غذای عالی تهیه کنید که ارزش غذایی بالایی دارد و کالری زیادی ندارد.

– روزانه 8 تا 11 لیوان آب بنوشید. کاهش مصرف آب در نوروز یکی از عوامل مهم مضر برای سلامتی است.
از سوی دیگر ، مصرف آب از پرخوری جلوگیری می کند و احساس سیری را در شما ایجاد می کند.

مصرف زیاد شیرینی و شکلات در ایام نوروز مانند سایر موارد ، می تواند منجر به مشکلات سلامتی شود. مصرف زیاد میان وعده ها ، شیرینی ها و شکلات در کودکان این روزها اغلب باعث مشکلات گوارشی مانند معده درد ، تهوع و استفراغ می شود ، در حالی که از مصرف غذاهای اصلی جلوگیری می کند و در نتیجه ادامه این وضعیت به مدت 2 هفته در تعطیلات پر از پیچیدگی. آنها سرگرم کننده یا راحت نیستند.

– شیرینی و شکلات می تواند اشتها را به ویژه در کودکان کاهش دهد. بنابراین ، توصیه می شود که آنها را کمتر از 2 تا 3 ساعت پس از وعده غذایی اصلی مصرف کنید.

شیرینی و شکلات را دور از دید نگه دارید. وقتی شیرینی ها روی میز هستند ، طبیعی است که هر چند دقیقه یکبار از آنها مراقبت کنید
خوردن شیرینی.

فعالیت بدنی و ورزش کافی داشته باشید.

موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید